2/10 6/10 8/10 12/10 18/10 24/10 27/10 28/10FM 28/10EM 31/10

Date: 10-02-1997 15:07 KMT (Kulla Mean Time) (UTC +4h)
Vi har tittat oss runt lite på ön med hjälp av de lokala bussarna. ön är inte stor men kuperad och relativt torr med tanke påläget här ute i passaden. Folket är mycket vänliga och de pratar Kreol, en blandning av lokalt språk och franska. De flesta är Romerska katoliker ochhudfärgen är Afrika svart till Indisk i en blandad skala.  Varje år passerar 20-30 segelbåtar på väg mot Sydafrika och för tillfället ligger det ett tital båtar här.
Vi lämnar Rodriguez mot Mauritius fredag eller lördag.och räknar med att vara i  ETA Port Louis måndag morgon tidigt.
73/88 de Kulla-II
gm. Gunnar

tillbaka
Skrivet den 6/10 kl. 1230 (UTC +4h) men skickat några timmar senare.
Hej.
Vi har nu ca 80 M kvar till Port Louis på Mauritius och det återstår att framemot midnatt ta sig runt den norra delen av ön från väster och svänga
vänster (söderut) efter att vi rundat "Gunner Quei". Denna passage kan vara mycket ström men eftersom vi saknar uppgifter på när strömmarna går ena eller andra hållet så är det bara att hoppas på turen. Beräknar komma intill hamnen runt 0300 natten till tisdag (inatt alltså).
  Vi har seglat ikapp och ifrån tre båtar sedan Rodriguez så nu återstår bara en båt som vi inte vet var den ligger. Skönt att ha dem efter sig när natten faller på.
Allt väl ombord och även sjön har blivit något bättre under dagen.
73/88 de Kulla-II  gm. Gunnar

tillbaka
Onsdagen den 8 oktober 1997
Hej!
Anlände Mauritius kl. 0300 på tisdag morgon och hade inklareringen klar vid 11 tiden på förmiddagen. En tur i staden stod givetvis sedan på  programmet. Oväsen, avgaser och skräpigt men trevlig och intressant tyckte vi. På postkontoret fanns det en jättebunt med brev till Kulla så med den i handen letade vi oss till en sjömansbar där vi till en varsin  öl/coke började sprätta kuvert. Vet ej om vi ska flytta upp till norra delen av ön för några dagar eller om vi ska stanna här hela veckan. Planerna är i alla fall att klarera ut och segla till Reunion till helgen för att sedan kunna komma iväg mot Durban i slutet av nästa vecka.
Karin, Johanna, Sara och Gunnar på  s/y Kulla-II. 

de SM4TQO/Gunnar

tillbaka
Date: 10-12-1997 17:45 KMT (Kulla Mean Time) (UTC +4h)
Hej !
Lämnade Port Louis och Mauritius för 3,5 timmar sedan och är nu på väg  mot Reunion. ETA runt eftermiddagskaffet imorgon,.
Allt väl ombord.
Hälsa  alla.   

73.s de Gunnar + Karin och Johanna och Sara.

tillbaka
Le Port, Reunion den 18 Okt 1997
Hej !.
Vi ligger fortfarande kvar i hamn och har det trevligt. Väderläget mot Sydafrika har inte varit så bra de senaste dagarna men nu kommer ytterligare ett nytt högtryck så det blir nog bättre till veckan.  Rundturen på ön med hyrbussen var trevlig. Vi startade kl 04.30 på fredagsmorgonen och kom tillbaka vid 18.00 tiden. Han upp på tre av de ca 3000 m höga bergen och gjorde även en tur till den vulkan på ca 2600 meter på östra delen av ön som ännu är aktiv. Trevlig dag tillsammans med 6 andra seglare från fyra båtar, 5 båtar inklusive Kulla.   
Pura Vida - Schewiz - Frene/Tony
Harlequin - New Zeeland (KIVI) - Paul/Anne-Marie
Flamingo - Australien - Bob
Chenoa - USA - Rob
Kulla - (Vi)
73.s de Gunnar + Karin och Johanna och Sara.

tillbaka
24 okt-97  Kl. 16.46.KMT  (UTC +4)
Hej
Lat S 22 grad 17 min
Long E 53 grad 48 min 
Kurs 221 grader 
Vind 6 m/s
Ingenting i sikte.  Vi siktar på sydspetsen av Madagaskar för att sedan gira styrbord mot Durban i Sydafrika. ETA Durban den 6 november.
Allt väl ombord.   

73/88 Kulla-II/GL

tillbaka
27 okt -97 kl 1710 KMT
Hej
Kort msg. Ett lågtryck med tillhörande kallfront närmar sig  med hög fart från den Sydafrikanska kusten. Väderprognosen  via kortvåg från Durban för en timme sedan rapporterar storm med sydvästliga vindar upp till 50 knop. Våghöjd minst 6 meter. Den senaste timmen har vi förberett Kulla genom att sätta  stormfock, surrat allt löst med extra rep, stängt alla luckor och låst dem samt plockat undan allt löst från hyllor nere i båten. Stormens beräknade ankomst är ikväll och varaktigheten upp  till två dygn. Jag hör av mig igen imorgon om vädret tillåter.
s/y Kulla-II    gm. Gunnar

tillbaka
28 okt -97 kl 0715 KMT  (UTC +4)
Hej igen
Natten har varit hyffsad och vi har nu drejat bi ("ligger still") i ovädret med endast stormfock satt, på ett avstånd av ca 120 M  (120 nautiska mil = 230km) SSO om Madagaskar. Sara och Johanna  vaknade nyss och vi har suttit en stund i sittbrunnen och pratat  om kapsejsningar.  Eftersom de under en stor del av sitt liv umgåtts med seglarbarn  så har de hört många historier och det behövs en del förtydliganden  för att de ska få allt rätt, så att säga.
Vakthållningen när vi ligger "drejade" består i att kolla att inga fartyg "kör över oss" (liten risk), att vi ligger i rätt vinkel mot  vinden, och att allt som nu är stormsurrat på däck sitter fast som  det ska. För denna vakthållning passar flickorna utmärkt och de tar det hela med stort allvar. För oss vuxna innebär det att vi får mer  vila, vilket kan behövas under sådana här förhållanden.
    Karin sover ännu och vi väntar nu på att klockan ska bli 08.00 då  vi har radiokontakt med några andra båtar här ute.
Troligen passerar ovädret under dagen och vi kan då åter hissa segel för vidare färd. Återstår 6-8 dagar innan vi når Durban, om vädret "vill sig".
s/y Kulla-II    gm. Gunnar

tillbaka

DATE: Tue, 28 Oct 1997 15.47 KMT  (UTC +4)
Hej
Ovädret är nu nere i kulingstyrka och vi seglar med en 75 % revad genua och tre rev i storen. Fart 5 knop genom vattnet och 3 knop över grund. (dvs. 2 knops motström) Har nyss haft eftermiddagsfika vilket bestod av en burk med persikohalvor. Gott.Allt väl ombord.
73/88 Kulla-II/GL

tillbaka

DATE: Fredag, 31 Oct 1997 06.12 KMT (UTC +4)
Hej igen, Superaktuell positionsrapport: Efter en mycket "snabb" och bekväm segling inatt har vi nu kommit till positionen: Lat: S 27 grad 42 min
Long: E 42 grad 34 min
Kvar till Durban: 619 M
Tjingeling Gunnar

tillbaka